Destinacije

Premantura, Hrvaška

30.4.do 4.5.

Sidi Kaouki, Maroko

4.5.do 11.5.

Vassiliki, Grčija

15.6.do 13.7.

El Tur, Egipt

6.8.do 27.8.
Dodatni termini oktobra!

Karpatos, Grčija

18.7.do 25.7.
Dodaten termin septembra!

Fuerteventura, Španija

15.3.do 29.3.
+386 40 566 551
info at-no-spam windsurfer dot-no-spam si
Quiksilver windsurf šola je več kot le camp, klinika ali šola.
Je skupnost, ki raste z vsakim dnem.
Windsurf & SUP camp v Premanturi skoraj POLN

Windsurf & SUP camp v Premanturi skoraj POLN

Whoop! Naše mobilne hišice so polne, udeležba na windsurf ali SUP tečajih možna le še z namestitvijo v lastni režiji. Zadnja mesta si lahko rezervirajte preko naše online prijavnice :)

WAVE doživetje v Maroku - zadnja mesta!

WAVE doživetje v Maroku - zadnja mesta!

Še nekaj prostih mest je za našo Maroško pravljico - wave windsurf tečaji, SUP na valovih in windsurf safari po lokalnih spotih. Doživetje, ki ga vsi navdušeni windsurferji ne smete zamuditi ;)

DARILNI BONI: windsurf doživetje - odlično darilo

DARILNI BONI: windsurf doživetje - odlično darilo

Vaš bližnji windsurfer praznuje? Bi komu želeli približati windsurfanje in mu podariti nepozabno doživetje? Z darilnimi boni Quiksilver windsurf šole lahko podarite windsurf tečaj, cele windsurf počitnice ali privatno uro. Več informacij na 040 566 551 ali info@windsurfer.si.

Termini 2014

Leto ima 365 dni. Windsurf leto ima najmanj 108 izjemnih dni.
Januar
Februar
Marec
15.3. - 22.3.
22.3. - 29.3.
Fuerteventura, Španija
April
30.4. - 4.5.
Premantura, Hrvaška
Odprta prijava
Maj
4.5. - 11.5.
Sidi Kaouki, Maroko
Odprta prijava
Junij
15.6. - 22.6.
22.6. - 29.6.
29.6. - 6.7.
Vassiliki, Grčija
Odprta prijava
Julij
6.7. - 13.7.
Vassiliki, Grčija
Odprta prijava
18.7. - 25.7.
Karpatos, Grčija
Odprta prijava
Avgust
6.8. - 13.8.
13.8. - 20.8.
20.8. - 27.8.
El Tur, Egipt
Odprta prijava
September
12.9. - 19.9.
Karpatos, Grčija
Oktober
19.10. - 26.10.
26.10. - 2.11.
El Tur, Egipt
November
December

Premantura, Hrvaška

Sidi Kaouki, Maroko

Vassiliki, Grčija

El Tur, Egipt

Karpatos, Grčija

Fuerteventura, Španija

Premantura, Hrvaška

Premantura je malo ribiško naselje na jugu istrskega polotoka in v bližini naravnega parka Rt Kamenjak. Vsako leto za prvomajske počitnice organiziramo začetne windsurf tečaje in windsurf tečaje za otroke, ter vedno bolj popularen SUP camp. Letos na seznam dodajamo še obnovitvene windsurf tečaje, vse to pa dopolnjujemo z organizirano joga vadbo.

Windsurf center:

Windsurf center Premantura se nahaja v Avtokampu Stupice. Nudijo tako začetniške windsurf deske kot tudi nekaj opreme za bolj zahtevne windsurferje. Jadra Hot sails maui so na voljo že od zelo majhne kvadrature, tako da je učenje windsurfanja v Premanturi primerno tudi za otroke. Poleg windsurf opreme so na voljo tudi SUP deske, prav tako pa si lahko izposodite kolesa in se podate na potep po Kamenjaku.

Nastanitev:

Nastanjeni smo v mobilnih hiškah avto kampa Stupice, na morski strani polotoka. Mobilne hiške imajo 4-5 ležišč, kuhinjo, kopalnico in verando s platneno tendo. 

Hrana:

Polpenzion je na voljo za doplačilo. Zajtrk in večerjo bomo organizirali v restavraciji Laguna, znotraj avto kampa Stupice. Na voljo je preprost samopostrežni zajtrk, za večerje pa vsak dan lahko izbirate med ribjim, mesnim ali vegi menijem.

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra v Premanturi začenjamo z jutranjim razgibavanjem, sledijo windsurf tečaji in SUP tečaji ter vodeni SUP izleti na področju naravnega parka Kamenjak. SUP izleti trajajo od 1.5 – 2 uri. Popoldan je organizirana vodena joga vadba s Katjo (AMRITAM joga), večere pa namenjamo videoanalizi in kultnim windsurf filmom v kinu pod zvezdami.

Organizirali bomo ZAČETNE windsurf tečaje in tečaje ZA OTROKE ter SUP camp.

CENA VKLJUČUJE:
Windsurf tečaj z videoanalizo ali SUP tečaj in vodene SUP izlete, nočitve v mobilni hiški (4 osebe v hiški), izposojo windsurf in SUP opreme, po potrebi izposojo neoprenskih oblek, vaš osebni windsurf video. Prevoz do Premanture ni vključen v ceno.

DOPLAČILA:
za bivanje v mobilni hiški (2 osebi v hiški): 42 EUR, polpenzion: 60 EUR

Sidi Kaouki, Maroko

Sidi Kaouki je pristno Maroški sanjski windsurf spot za ljubitelje valov – za navdušene windsurferje, kajtarje, surferje in SUParje. Valovi so veliki od 1 – 3 m in se lomijo na varno, dolgo peščeno plažo. Posebnost našega wave doživetja v Sidiju je delo v manjši skupini (do 20 oseb) in t.i. windsurf safari - če razmere v Sidi Kaoukiju niso optimalne, se skupaj s prikolico z naloženo windsurf opremo odpeljemo na raziskovanje ostalih bližnjih spotov (Essaouira, Taginza, Moulay). 

Windsurf center:

Windsurf center Sidi Kaouki je najbrž eden izmed najbolj impresivnih windsurf centrov na svetu. Opremljen je z jadri Hot Sails Maui in deskami Witchcraft in Starboard, na voljo so tudi SUP in surf deske. V kleti windsurf centra so garderoba in omarice, v vrhnjih nadstropjih pa restavracija in terase, s katerih je po odličnem windsurferskem dnevu čudovit razgled na ocean in sončne zahode. Windsurf center v Sidi Kaoukiju ima tudi mobilno enoto – če je veter močnejši ali so valovi boljši na katerem drugem spotu (Essaouira, Moulay, Taginza), na posebno prikolico naložimo deske in jadra ter se odpeljemo do popolnih pogojev. Wave izkušnjo v Sidiju dopolnjujemo še s t.i. LOOP campom.

Nastanitev:

V Sidi Kaoukiju smo nameščeni v prikupnih apartmajih za 2-3 osebe, opremljenih v pisanem maroškem slogu. Vsi apartmaji imajo kuhinjo ali kuhinjsko nišo ter kopalnico in so od windsurf centra oddaljeni nekaj minut hoda. 

Hrana:

Zajtrki so organizirani v restavraciji windsurf centra, na čudoviti terasi s pogledom na morje. Večerje niso vključene v ceno paketa. Po želji jih bomo organizirali skupaj, v kateri od pristnih maroških restavracij za obzidjem bližnje Essaouire, ali pa si jih bomo privoščili v pravem Maroškem slogu: maroške dobrote, tajin, na plaži, z nogami v pesku, ob svetlobi prasketajočega ognja.

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra v Sidi Kaoukiju začenjamo z jutranjim razgibavanjem, sledijo windsurf tečaji. Glede na razmere (veter, valovi) izbiramo pravo igračo – surf, SUP, SUP z windsurf jadrom, windsurf. Z najetimi avtomobili imamo nešteto možnosti za raziskovanje bližnjih windsurf spotov in ostalih naravnih lepot Maroka. Večere namenjamo videoanalizi. Zabava? V Sidi Kaoukiju je več čudovitih sončnih zahodov in sprostitve kot norih zabav, kar pa ob vrhunskih dneh in družbi valov Atlantika običajno prav prija ... ;)

Organizirali bomo WAVE tečaje in LOOP camp

CENA VKLJUČUJE:
Windsurf tečaj z videoanalizo, povratno letalsko vozovnico LJ-MARAKEŠ-LJ (vklj. letališke takse), nočitve z zajtrkom v 2- ali 3- posteljnem apartmaju, izposojo windsurf opreme, Rent-a-car, vaš osebni windsurf video, turistično zavarovanje Vzajemna tujina

POPUSTI:
42 EUR/os za tiste, ki bi želeli bivati v 3- posteljnem apartmaju
40 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami

DOPLAČILA: 
neobvezno a priporočljivo je zavarovanje windsurf opreme: 70 EUR

Vassiliki, Grčija

Vassiliki je zahvaljujoč lokalnemu vetrovnemu fenomenu postal ena od svetovnih windsurf atrakcij, hkrati pa je mestecu uspelo zadržati neokrnjen šarm s prijetnimi tavernami, barčki in lokali vzdolž slikovitega pristanišča. Vetrovni pogoji (šibkejši veter v jutranjih in močnejši v popoldanskih urah) ustvarjajo idilične pogoje za windsurf tečaje za vse nivoje znanja, še posebej pa je windsurf camp v Vassilikiju primeren za družine, saj organiziramo specializirane windsurf tečaje za otroke in varstvo za otroke v času tečajev. V Vassiliki potujemo z letalom, lahko pa se nam pridružite tudi v lastni režiji (z avtomobilom ali trajektom). Če potrebujete pomoč pri organizaciji slednjega, smo prav tako z veseljem na voljo.

Windsurf center:

Club Vass je zelo verjetno eden najbolje organiziranih windsurf centrov na svetu. Je popolna kombinacija odličnega ambienta, vrhunske opreme (vklj. veliko izbiro opreme za otroke), profesionalne storitve in izjemno prijazne ekipe. Ponudbo dopolnjuje še izposoja gorskih koles in SUPov - za popoln aktivni dan. V windsurf centru je tudi manjša restavracija, kjer bodo poskrbali za vašo popoldansko lakoto, dneve pa zaključujemo s “happy hour” v beach baru. Club Vass je opremljena z deskami Fanatic, Starboard in RRD ter jadri Severne. V vseh jadrih uporabljajo RDM jambore slovenskega proizvajalca CAAS.

Nastanitev:

V paketu z letalom je namestitev z zajtrkom urejena v hotelu Vassiliki bay. Hotel je od windsurf centra oddaljen slabih 10 minut hoje po peščeni plaži, od jedra vasice, kjer se nahajajo mali lokali in taverne pa le nekaj korakov. V kolikor bi se nam pridružili v lastni režiji (z avtomobilom ali trajektom), Vassiliki nudi pestro izbiro večjih in manjših apartmajev in ostalih hotelov, ob morju je tudi kamp in po potrebi vam z veseljem pomagamo pri organizaciji tovrstne namestitve.

Hrana:

V paketu z letalom so vključene nočitve z zajtrkom. Večerne obroke si lahko privoščite ob raziskovanju lokalnih tavernic ki so nanizane ob morju. Te običajno nudijo morske in mesne jedi ter ponudbo grških specialitet.

 

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra v Vassilikiju začenjamo z videoanalizo, sledi vodena joga vadba. Opoldanski lahen veter namenjamo windsurf tečajem za otroke in začetnike, popoldanski veter pa vsem ostalim tečajem. Windsurf camp v Vassilikiju je še posebej primeren za družine, saj poleg specializiranih windsurf tečajev za otroke in mladostnike, organiziramo tudi varstvo za otroke, ko so starši v tečaju. Dva izkušena vzgojitelja skrbita za najmlajše z animacijo in ustvarjalnimi delavnicami. Morebitne nevetrovne dneve ali kristalno jasna jutra si zapolnimo s SUP izleti, popoldneve z mountain bike turami ali izleti na čudovite lokalne plaže. V Vassilikiju bodo srečni tudi ljubitelji nočnega življenja in zabav do sončnega vzhoda, saj je Club Vass poznan po svojih tematskih zabavah, veliko večernega dogajanja pa je tudi v lokalčkih v centru mesta.

 

Organizirali bomo ZAČETNE, NADALJEVALNE, NAPREDNE in FREESTYLE tečaje ter tečaje za OTROKE in YOUNG GUNSE.
V zadnjem terminu (6.7. - 13.7.) je na voljo zelo omejeno število mest! 
Posebni popusti in ugodnosti za otroke več članske družine.
Da vam pripravimo točno ponudbo za vašo družino, nam pošiljite povpraševanje na info@windsurfer.si 

CENA VKLJUČUJE:
Windsurf tečaj z videoanalizo, povratno letalsko vozovnico Lj-Preveza-Lj (vklj. letališke takse in viza), lokalni transfer, nočitve v dvoposteljni sobi v hotelu Vassiliki bay (paket s hotelom), izposojo windsurf opreme, vaš osebni windsurf video ALI windsurf tečaj z videoanalizo, izposojo windsurf opreme, vaš osebni windsurf video (paket v lastni režiji)

POPUSTI: 
40 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami
40 EUR za young guns tečaje
130 EUR za tečaje za otroke (5 - 9 let) v terminih od 22.6. dalje
* popusti se ne seštevajo

DOPLAČILA: 
Za bivanje v enoposteljni sobi: 199 EUR/teden
Neobvezno a priporočljivo je zavarovanje opreme: 20 EUR

El Tur, Egipt

El Tur je priljubljena windsurferska destinacija ob Rdečem morju, ki ponuja različne pogoje za vse nivoje znanja – od varnega zaliva s popolnoma ravno vodo, primernega za izvajanje začetnih in vseh ostalih windsurf tečajev, do zmernih valov zunaj zaliva. Glede na letni čas, windsurfamo v kopalkah (poleti in zgodaj jeseni) ter v neoprenskih oblekah (pozimi). Vse dogajanje je skoncentrirano okoli hotela in windsurf centra, samo mesto El Tur pa je popolnoma avtentično, kar bo razveselilo tiste ljubitelje windsurfanja in vetra, ki uživajo v športu in ne pogrešajo nočnega življenja. ;)

Windsurf center:

Windsurf center Ibi&Friends je opremljen z jadri Hot Sails Maui in North Sails, večinoma na RDM jamborih slovenskega proizvajalca Caas. Na voljo so modeli desk Fanatic in Tabou. Windsurf center je od vode oddaljen manj kot 10 metrov. Kot večina windsurf centrov v Egiptu tudi ta nudi prijeten chill out kotiček, kjer si lahko skuhamo čaj ali kavo ali ob čakanju na naslednji session pogledamo katerega od najnovejših windsurf filmov. V windsurf centru je na voljo tudi brezžična internetna povezava (WiFi).

Nastanitev:

Nastanjeni smo v hotelu Moses Bay, tik ob morju. V hotelu so pred kratkim prenovili večino sob in jih uredili v simpatičnem, pisanem windsurferskem stilu. Sobe so preproste, klimatizirane, opremljene s TVjem in manjšim hladilnikom in imajo balkon/teraso. Alternativa sobam so male lesene kočice na plaži (bungalovi), opremljene s stropnim ventilatorjem in hladilnikom. Bungalovi imajo skupne sanitarije in predstavljajo cenejšo različico letovanja. Zajtrki in večerje so organizirani v jedlinici glavne stavbe, tik ob recepciji. 

Hrana:

V hotelu je organiziran polpenzion, v samopostrežnem bifeju je na voljo pestra ponudba raznolikih jedi. Hrana je dobra, v ponudbi je vsak dan tudi veliko zelenjave, tako da so obroki primerni tudi za vegetarijance. Na plaži, v neposredni bližini windsurf centra, je na voljo Beach bar, kjer s picami ali sendviči poskrbijo za popoldansko lakoto. Ob večerih je bar namenjen videoanalizi in druženju.

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra v El Turu začenjamo z jogo ali jutranjim razgibavanjem, sledijo windsurf tečaji, večere pa namenjamo videoanalizi. Morebitne nevetrovne dni si lahko popestrimo s SUPanjem ali drugimi aktivnostmi, možni so tudi izleti na bližnjo goro (čudoviti sončni zahodi) ali snorklanje v naravnem parku Ras Mohamed. Zabava? El Tur je predvsem poznan po svojih lokalnih “beach party-jih”: ).

Organizirali bomo ZAČETNE, NADALJEVALNE, NAPREDNE in FREESTYLE tečaje.

CENA VKLJUČUJE:
Windsurf tečaj z videoanalizo, povratno letalsko vozovnico LJ-SSH-LJ (vklj. letališke takse in viza), lokalni transfer, nočitve s polpenzionom v dvoposteljnem bungalovu, izposojo windsurf opreme, vaš osebni windsurf video, turistično zavarovanje Vzajemna tujina

POPUSTI:
40 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami

DOPLAČILA:
za bivanje v dvoposteljni sobi ali enoposteljnem bungalovu: 35 EUR/teden
za bivanje v enoposteljni sobi: 98 EUR/teden
neobvezno a priporočljivo je zavarovanje windsurf opreme: 25 EUR

Karpatos, Grčija

Karpatos je manjši grški otok, ki je zaživel zaradi svoje lepote, močnega vetra in raznolikih pogojev, ki zadovoljijo windsurferje na vsaki stopnji znanja. Vsak zaliv ponuja drugačne pogoje in drugačno moč vetra, kar omogoča organizacijo windsurf tečajev za vse nivoje znanja. Na Karpatos potujemo z letalom, lahko pa se nam pridružite tudi v lastni režiji (z avtomobilom ali trajektom). Če potrebujete pomoč pri organizaciji slednjega, smo prav tako z veseljem na voljo.

Windsurf center:

Na Karpatosu naša šola gostuje v widnsurf centru Chriss Schill. Windsurf camp glede na predznanje tečajnikov poteka v dveh windsurf centrih. Prvi Pro Center Chriss Schill je pozicioniran v izjemno vetrovnem zalivu, poznanem kot Devil’s bay, kjer bodo nad windsurfanjem navdušeni predvsem izkušeni windsurferji. Za začetnike in manj izkušene windsurferje bodo tečaji potekali v zalivu s popolnoma ravno in plitko vodo ter nekoliko šibkejšim vetrom – Chicken bay oz. v Laguni, kjer je drugi Pro Center Chriss Schill. Oba centra sta opremljena z deskami Fanatic in Tabou ter jadri NorthSails.

Nastanitev:

Izbirate lahko med namestitvijo v čudovitem hotelu Irini beach ali v prikupnih grških studiih Kalimera (ali podobni 2** in 3*** namestitvi na področju Afiartis). Oboje ob prodnato-peščeni plaži, v neposredni bližini windsurf centra in windsurf spotov. Hotel Irini beach ima tudi bazen, za otroke je na voljo otroški bazen in otroško igrišče. Hotel ima tudi fitness in mini golf. Studii so običajno družinsko vodeni studii in apartmaji z balkonom ali teraso in pogledom na morje.

Hrana:

V hotelu Irini beach je organiziran polpenzion (samopostrežni zajtrk in večerja) z vrhunsko ponudbo mediteranskih dobrot. Studii imajo kuhinjo ali kuhinjsko nišo, tako da za obroke poskrbite sami, ali pa se zvečer podate na sprehod med gurmanskimi užitki lokalnih pristnih tavernic.

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra na Karpatosu začenjamo z jutranjim razgibavanjem, sledijo windsurf tečaji. Večere namenjamo videoanalizi. Morebitne in zelo redke nevetrovne dni si lahko popestrimo s SUP izleti ali skupaj odkrivamo lepote otoka. Zabava? Večerni sprehod po windsurf centrih zagotovo odkrije kakšno pestro dogajanje.

Organizirali bomo ZAČETNE, NADALJEVALNE, NAPREDNE in FREESTYLE tečaje ter tečaje za OTROKE in YOUNG GUNSE.
Posebni popusti in ugodnosti za otroke več članske družine. Možni paketi z aranžmajem (namestitev, prihod) v lastni režiji. 
Da vam pripravimo točno ponudbo za vašo družino, nam pošiljite povpraševanje na info@windsurfer.si 

CENA VKLJUČUJE:
Windsurf tečaj z videoanalizo, izposojo windsurf opreme, vaš osebni video, povratno letalsko vozovnico Lj-Karpatos-Lj (vklj. letališke takse in viza), lokalni transfer, nočitve in polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu Irini beach OZ. nočitve v studiih Kalimera. 
Možna je tudi udeležba v lastni režiji, pri čemer vam organiziramo izposojo windsurf opreme in windsurf tečaj (385 EUR).

POPUSTI: 
40 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami
40 EUR za young guns tečaje
* popusti se ne seštevajo

DOPLAČILA: 
Opcijsko a priporočljivo je zavarovanje opreme: 25 EUR

Fuerteventura, Španija

Fuerteventura je drugi največji izmed Kanarskih otokov in naša najnovejša pridobitev pri izbranih destinacijah. Sever otoka je poznan po večjih valovih in je izjemno priljubljen tudi pri surferjih, za južni del otoka, kjer se nahaja Sotavento (naša lokacija) pa so značilne neskončne peščene plaže in močan “offshore” veter. 4**** hotel in velik, organiziran windsurf center skrbita za udobje neštetih windsurferjev, ki se odločijo obiskati ta spot, ki med drugim vsako leto gosti tudi svetovni pokal v windsurfanju (PWA) in kajtanju (PKRA).

Windsurf center:

Windsurf center Rene Egli je eden večjih windsurf centrov v Evropi, opremljen z deskami JP in Starboard ter jadri Neilpryde. Izbirate lahko med tremi različnimi cenovnimi rangi windsurf opreme. V centru, ki so ga letos prenovili, najdemo tudi manjši bar, kjer bodo poskrbeli za našo popoldansko lakoto. Razmere na Fuerteventuri lahko variirajo od popolnoma ravne vode, do zmernih valov. Ob plimi (koledar plimovanja najdete na njihovi spletni strani) se ob windsurf centru naredi večja plitka laguna, primerna za začetnike in za ostale ljubitelje ravne vode. Spot je razdeljen na območje za windsurferje, kajtarje in plavalce, za varnost pa je odlično poskrbljeno z Jet Skiji.

Nastanitev:

V neposredni bližini windsurf centra je večji (in edini) hotel – Melia Gorriones ****. Hotel v katerem je 460 sob ima vse, kar 4* hotel nudi – od zunanjih in notranjih bazenov, tenis igrišč, wellnessa in fitness sobe. Dovolj, da bo navdušena tudi morebitna družba, ki sicer (še) ne windsurfa in bi se vam z veseljem pridružila na windsurferskem oddihu.

Hrana:

V paketu z letalom je vključen polpenzion, na voljo sta samopostrežni zajtrk in večerja. Ponudba hrane je pestra, v bogatem repertuarju gurmanskih dobrot se najde kaj primernega tudi za vegetarijance.

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra na Fuerteventuri začenjamo z jutranjim razgibavanjem, sledi videoanaliza. Windsurf tečaji se začnejo dopoldan in se popoldan prevesijo v prosto surfanje. Morebitne nevetrovne dneve si zapolnimo s SUP ali surf izleti, ali izleti na čudovite lokalne plaže. Nočno življenje je bolj ali manj umirjeno, večina dogajanja v večernih urah je v manjših surf barčkih v sosednji Costa Calmi. 

Da boš med prvimi izvedel/-a več INFORMACIJ o tem, kdaj bomo organizirali naslednji windsurf camp na Fuerteventuri, se prijavi na naš newsletter (na dnu strani).

Tečaji

Govoriš Windsurf?
Do you speak Windsurf?
Sprechen Sie Windsurf?
Parlez vous Windsurf?
Parli windsurf?
Вы говорите виндсерфинг?
Snakker du windsurf?
¿Hablas Windsurf?
Mluvíte windsurfing?
Začetni tečaj

Začetni tečaj

Začetni windsurf tečaji so namenjeni vsem, ki se z windsurfanjem srečate prvič in tistim, ki ste kot samouki morda surfali precej let nazaj, pa bi radi svoje znanje obudili in pravilno nadgradili. Za windsurfanje ni starostnih omejitev, prav tako niso za šport potrebna nikakršna predznanja, dobrodošlo je le suvereno znanje plavanja.

Program začetnega tečaja:

 • spoznavanje in sestavljanje windsurf opreme
 • spoznavanje osnov vetra in varnosti ter pravila na vodi
 • štart in pravilna drža na windsurfu
 • vožnja z in proti vetru
 • obrata Z in PROTI vetru (jibe in tack)
 • vračanje na isto točko
 • štart z obale (beach start)

Tečaj traja 2h/dan. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Nadaljevalni tečaj

Nadaljevalni tečaj

Nadaljevalni tečaja je zasnovan kot nadgradnja v začetnem tečaju pridobljenega znanja ali nadgradnja znanja, ki ste ga pridobili kot samouki, kjer je potrebno tudi odpravljanje predhodno priučenih napak. V primeru lahnega vetra osvojite nekatere lightwind freestyle trike.

Program nadaljevalnega tečaja:

 • spoznavanje in sestavljanje windsurf opreme
 • spoznavanje osnov vetra in varnosti ter pravila na vodi
 • uporaba trapeza
 • štart z obale (beach start)
 • vodni štart (water start)
 • uporaba zank za noge
 • prehod deske v glisiranje
 • obrat proti vetru v treh korakih (tack)
 • obrat z vetrom (jibe)

Tečaj traja 2h/dan. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Napredni tečaj

Napredni tečaj

Glavni cilj naprednega tečaja je odglisirani obrat z vetrom (power jibe), ostali del programa prilagajamo vašemu predznanju in željam.

Program naprednega tečaja:

 • podrobno predavanje o sestavljanju windsurf opreme
 • praktični napotki za windsurfanje z lastno opremo (izbira, pakiranje, potovanje, popravila opreme ...)
 • izpopolnjevanje položaja pri glisiranju
 • odglisirani obrat z vetrom (jibe)
 • ostale variacije obrata z vetrom (duck jibe, laydown jibe, slam jibe, carve 360)
 • osnova skoka na ravni vodi (chop-hop)
 • osnove windsurfanja v zmernih valovih
 • ostali elementi (tudi lightwind triki, kot so helikopter, upwind 360) po vaših željah.

Predpogoj za napredno skupino je suvereno glisiranje v zankah in brezhibno izvajanje vodnega štarta. Tečaj traja 2h/dan. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Freestyle

Freestyle

Program freestyle skupine sestavljajo triki po izbiri.

Program freestyle tečaja:

 • podrobno predavanje o sestavljanju windsurf opreme
 • praktični napotki za windsurfanje z lastno opremo (izbira, pakiranje, potovanje, popravila opreme ...)
 • osnovni freestyle triki  (body drag, air jibe, spock, flaka, grubby, loop in ostali starejši freestyle manevri)
 • variacije osnovnih trikov (360 in 540 izpeljanke)
 • zahtevnejši, t.i. »new school« triki (npr. triki v switch stance ali back wind poziciji).
 • triki na valu (odvisno od lokacije)
 • lightwind freestyle triki (v primeru šibkega vetra).

Predpogoj za freestyle skupino je suvereno glisiranje v zankah in brezhibno izvajanje vodnega štarta, zaželjeno je tudi znanje osnove skoka na ravni vodi. Tečaj traja 2h/dan. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Wave

Wave

Wave windsurf tečaj je namenjen izkušenim windsurferjem, ki bi svojemu znanju radi dodali še kanček adrenalina.

Program WAVE tečaja:

 • podrobno predavanje o sestavljanju windsurf opreme
 • praktični napotki za windsurfanje z lastno opremo (izbira, pakiranje, potovanje, popravila opreme ...)
 • splošno spoznavanje s pogoji (obalni val, perioda, pravila in osnove windsurfanja v valovih – kako čez obalni val in večje valove, prednost na valu)
 • osnove jahanja valov in skokov na valovih
 • osnove freestyle trikov na valovih (po želji: loop, backloop, shove-it, table top).
 • učenje jahanja valov pogosto dopolnjujemo s kombinacijo SUPdeske in jadra (odlična kombinacija za učenje pravilne tehnike rokovanja z jadrom).
 • t.i. wave windsurf safari –z mobilnim windsurf centrom obiščemo različne windsurf spote, kjer so glede na napoved zagotovljeni optimalni valovi in vetrovni pogoji (odvisno od lokacije)

Predpogoj za wave skupino je suvereno glisiranje v zankah in brezhibno izvajanje vodnega štarta. Tečaj traja 2h/dan. Obsega teorijo s pomočjo videa in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Za otroke

Za otroke

V windsurf tečaje za otroke sprejemamo otroke od petega leta dalje, pri čemer je pogoj, da zna otrok plavati z rešilnim jopičem ali rokavčki. S primerno tehniko učenja in optimalno opremo lahko otroci razmeroma hitro osvojijo osnove windsurfanja.

Program tečaja za otroke:

 • osnove windsurfanja in spoznavanje opreme podani skozi igro in animacijo
 • učenje na posebej prilagojeni windsurf opremi (izjemno lahka jadra najmanjših kvadratur, manjše, a plovne in okretne deske)
 • socialni faktor (skupina otrok)
 • učenje s posnemanjem
 • igrice in mala tekmovanja za utrjevanje znanja

Tečaj odvisno od starosti skupine poteka od 1 – 1.5  ure/dan. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi. Videoanalizo nadomestimo z razigranimi posnetki in uspehi iz prejšnjega dne.

Young guns

Young guns

Young guns tečaji so namenjeni najstnikom in otrokom, ki že imajo osnovno znanje windsurfanja in bi ga radi nadgradili. Starostna skupina med 9 in 16 let je običajno tista, ki napreduje najhitreje in z manj teoretične razlage.

Program tečaja young guns:

 • spoznavanje windsurf opreme
 • spoznavanje osnov poznavanja vetra in varnosti ter pravila na vodi
 • učenje z manj teoretične razlage (motiviranje)
 • uporaba trapeza
 • vodni štart
 • uporaba zank za noge
 • glisiranje
 • obrati (tack in jibe)
 • odglisirani obrati
 • osnovni freestyle trike (skok na ravni vodi)
 • lightwind triki (heli-tack, stall-tack, sail 360 in bodysail 360)
 • ostali triki po izbiri, glede na predpripravljenost tečajnikov

Tečaj traja 2h/dan. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

SUP & več

Ko ne windsurfaš, supaš. Ko ne supaš, snorkljaš. Ko ne snorkljaš, gledaš sončni zahod. Ko sonce zaide, se zabavaš. Ko se zabavaš, windsurfaš.

Več kotSUP

SUP izleti, SUP joga in SUP dogodki

Ko ekipa Quiksilver windsurf šole ni na windsurf campih na različnih vetrovnih spotih po zemeljski obli, SUPamo.
 

SUP – stand up paddling je v tujini ena izmed najhitreje rastočih oblik rekreacije na vodi in po priljubljenosti najhitreje rastoči vodni šport. Pri rekreativnem SUPanju gre za kombinacijo aktivnosti in odkrivanja skritih kotičkov naravnih lepot. Pod mostovi in po skritih rokavih domačih rek, po jezerih in do otočka, po najbližji mlakuži ali na morju - Slovenija skriva čudovite kotičke narave, ki jih s SUPa lahko doživite v čisto novi dimenziji.

Če imate samo nekaj uric časa ali če bi si na vodi želeli preživeti celo popoldne - veseli bomo, če jih boste preživeli z nami. Organiziramo vodene SUP izlete, ki vključujejo izposojo SUPov, osnove SUPanja in odlično družbo. : ) 

Za več informacij o naših SUP izletih:
www.standuppaddler.si in FACEBOOK

Ko večne piha

Zabava, avanture in sončni zahodi

V Quiksilver windsurf šoli ne gre le za podajanje windsurf znanja, za teorijo, prakso in veter.

V jutranjih urah poskrbimo za prijetno skupinsko rekreacijo, v popoldanskih urah za vrhunsko jogo, v primeru brezvetrja organiziramo različne dejavnosti, kot so windsurf tekmovanja v lahnem vetru, SUPanje, izleti s čudovitimi sončnimi zahodi na okoliške gore, snorklarska doživetja ...

Večino campov zaključimo z zabavami in ob kopici nepozabnih spominov poskrbimo, da se naše druženje ne konča, ko se z windsurf campa vrnemo domov.

Več kot šola

Dogodki in nasveti

Tudi po vrnitvi domov z zabavami in različnimi dogodki poskrbimo, da lahko ostanete v stiku s tistimi, s katerimi ste preživeli nepozaben teden, da spoznate nove windsurferje in nadaljujete s športom.

Enkrat na leto organiziramo brezplačna predavanja »Damo vse kar znamo«, kjer vam ponudimo vso teorijo naših windsurf tečajev, preko maila ali drugih kanalov vam po potrebi z veseljem svetujemo pri nakupu windsurf opreme in organizaciji windsurf počitnic in vam ostanemo na voljo za vsa morebitna vprašanja.

Kdo smo?

Moje ime je windsurfer in sem entuzijast.

Quiksilver windsurf šolo sta leta 2006 ustanovila znana slovenska windsurferja Nina Tanhofer in Žiga Hrček, skozi leta so se jima pridružili prijatelji, najboljši slovenski windsurferji in do danes ekipa nenehno raste. Skrbno izbrana skupina windsurf entuziastov na campih zagotavlja prijetno vzdušje, dopolnjeno z visoko mero strokovnosti in težnjo k napredku. Vsak zase dodajajo edinstvenost windsurf doživetju in delijo svoje windsurferske izkušnje in znanje vsem, ki postanejo del naše zgodbe.

Z oblikovanjem homogenih skupin (do 7 oseb s podobnim predznanjem) in delom v paru (inštruktor/snemalec) poskrbimo, da je podajanje znanja popolno – preko teoretičnega dela na obali in praktičnega dela na vodi, dopolnjenega s strokovno videoanalizo, s pomočjo katere učimo že od samega začetka. Pri svojem delu uporabljamo sodobne tehnike in pripomočke ter redno sledimo trendom v športu. Inštruktorji Quiksilver windsurf šole imajo licenco za inštruktorja jadranja na deski, Nina in Žiga sta tudi nekdanja državna windsurf prvaka v prostem slogu (freestyle) in del mednarodnega teama HotSailsMaui.

Želiš izvedeti še več?

Želiš postati del naše ekipe?

Partnerji
FanaticHotSailsMauiQuiksilverRoxyIonGoProShredCAASVzajemnaPalmaFrontlab

Kontakt

Priložnost, da začneš pisati svojo najbolj doživeto zgodbo. Ali pa le kaj vprašaš.