Destinacije

El Tur, Egipt

TBD
NASLEDNJI TERMIN

Dahab, Egipt

2024
NASLEDNJI TERMIN

Sidi Kaouki, Maroko

MAJ 2024
NASLEDNJI TERMIN

Vassiliki, Grčija

JUNIJ/JULIJ 2024
NASLEDNJI TERMIN

Karpatos, Grčija

SEPTEMBER 2024
NASLEDNJI TERMIN

"WINDSURF ALERT", SI, HR, IT

2024
NASLEDNJI TERMIN

Viana do Castelo, Portugalska

PRVOMAJSKE POČITNICE
NASLEDNJI TERMIN

Rodos, Grčija

AVGUST 2024
NASLEDNJI TERMIN
+386 40 566 551
info at-no-spam windsurfer dot-no-spam si
PRIJAVE ZA VASSILIKI ODPRTE!

PRIJAVE ZA VASSILIKI ODPRTE!

Ultra srečni sporočamo, da so končno odprte tudi prijave za naš poletni camp v Vassilikiju. Opcija z letalom in hotelom ali v lastni režiji, tečaji za vse nivoje znanja, posebni tečaji za otroke, varstvo za otroke, ko so starši v tečaju, posebni popusti za družine in v prvem terminu posebni popusti za prijatelje (2 za 1). To je naš Vassiliki. Več info in prijave TUKAJ

LAST CALL ZA PRVOMAJSKO PORTUGALSKO!

LAST CALL ZA PRVOMAJSKO PORTUGALSKO!

Še nimate splaniranih prvomajskih počitnic? Pridite z nami na Portugalsko. Windsurf, surf, sup, in če slučajno ne piha ali ni valov, bike izleti. Tako si mi predstavljamo pravo nepozabno doživetje. Karte so ta trenutek še ugodne in nekaj mest je še na voljo. PRIJAVA TUKAJ.

 

DARILNI BONI - podari nepozabno doživetje! ❤️

DARILNI BONI - podari nepozabno doživetje! ❤️

Tudi letos vam lahko pomagamo pri obdarovanju tistih ki obožujejo veter in vodo. Podarite darilne bone za windsurf tečaj, za SUP izlet ali za celo windsurf doživetje. Naročite jih na  info@windsurfer.si, dodajte svoje sporočilo in fotografijo. Mi bon lepo oblikujemo, natisnemo, pošljemo, in je pri vas v roku 48 ur. 

Termini 2024

Leto ima 365 dni. Kdo ve, koliko bo imelo windsurf dni.
Januar
Februar
Marec
16.3. - 26.3.
Dahab, Egipt
Zaključen
April
26.4. - 3.5.
Viana do Castelo, Portugalska
Odprta prijava
Maj
16.5. - 26.5.
Sidi Kaouki, Maroko
Odprta prijava
Junij
18.6. - 25.6.
25.6. - 2.7.
Vassiliki, Grčija
Odprta prijava
Julij
2.7. - 9.7.
9.7. - 16.7.
Vassiliki, Grčija
Odprta prijava
Avgust
17.8. - 24.8.
Rodos, Grčija
Odprta prijava
September
7.9. - 14.9.
Karpatos, Grčija
Odprta prijava
Oktober
18.10. - 25.10.
Dahab, Egipt
Odprta prijava
November
December

El Tur, Egipt

Dahab, Egipt

Sidi Kaouki, Maroko

Vassiliki, Grčija

Karpatos, Grčija

"WINDSURF ALERT", SI, HR, IT

Viana do Castelo, Portugalska

Rodos, Grčija

El Tur, Egipt

El Tur je priljubljena windsurferska destinacija ob Rdečem morju, ki ponuja različne pogoje za vse nivoje znanja – od varnega zaliva s popolnoma ravno vodo, primernega za izvajanje začetnih in vseh ostalih windsurf tečajev, do zmernih valov zunaj zaliva. Glede na letni čas, windsurfamo v kopalkah (poleti in zgodaj jeseni) ter v neoprenskih oblekah (pozimi). Vse dogajanje je skoncentrirano okoli hotela in windsurf centra, samo mesto El Tur pa je popolnoma avtentično, kar bo razveselilo tiste ljubitelje windsurfanja in vetra, ki uživajo v športu in ne pogrešajo nočnega življenja. Zaradi nekaj logističnih težav je organizacija campov v El Turu do nadaljnjega onemogočena. Delamo na tem, da se morda kmalu ponovno vrnemo na eno svojih najljubših destinacij. 

V El Turu sicer organiziramo ZAČETNENADALJEVALNENAPREDNE in FREESTYLE tečaje ter tečaje za OTROKE in YOUNG GUNSE

Če imate za nas kakršnokoli vprašanje glede windsurfanja v El Turu, smo z veseljem na voljo na info@windsurfer.si.
 

Windsurf center:

Windsurf center Dacha je opremljen z jadri Hot Sails Maui in North Sails, večinoma na RDM jamborih slovenskega proizvajalca Caas. Na voljo so modeli desk Fanatic različnih letnikov, enako velja tudi za jadra. Na foljo je tudi nekaj FOIL desk in WindWingov. Windsurf center je od vode oddaljen manj kot 10 metrov. Kot večina windsurf centrov v Egiptu tudi ta nudi prijeten chill out kotiček, kjer si lahko skuhamo čaj ali kavo ali ob čakanju na naslednji session pogledamo katerega od najnovejših windsurf filmov. 

Nastanitev:

Od našega zadnjega campa v El Turu se je verjetno spremenilo marsikaj, a hotel Moses Bay, tik ob morju, ostaja. Sobe so preproste, klimatizirane, opremljene z manjšim hladilnikom in imajo balkon/teraso. V primeru zapolnitve kapacitet so alternativa sobam male lesene kočice na plaži (bungalovi), opremljene s stropnim ventilatorjem in hladilnikom. Bungalovi imajo skupne sanitarije in predstavljajo cenejšo različico letovanja. Self-service zajtrki bodo organizirani v Beach Baru na plaži, večerje pa 10 min hoda stran - v jedlinici novega hotela, v katerem je izjemoma tudi možno urediti nastanitev. V hotelskih sobah internetne povezave (WiFi) ni, internet je na voljo v sosednjem hotelu, kjer imamo organizirane tudi večerje, v windsurf centru, ali pa si omislite lokalni USB modem (preverjeno najboljši). 

 

Hrana:

V vašem paketu je organiziran polpenzion - zajtrki bodo organizirani v hotelu Moses Bay, na plaži, večerje v bližnjem hotelu, kjer bo tudi videoanaliza. V samopostrežnem bifeju je na voljo pestra ponudba raznolikih jedi. Hrana je dobra, v ponudbi je vsak dan tudi veliko zelenjave, tako da so obroki primerni tudi za vegetarijance. Na plaži, v neposredni bližini windsurf centra, je na voljo Beach bar, kjer s picami ali sendviči poskrbijo za popoldansko lakoto. Ob večerih je bar namenjen druženju.

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra v El Turu začenjamo z jogo ali jutranjim razgibavanjem, sledijo windsurf tečaji, večere pa namenjamo videoanalizi. Ob daljših campih (več kot 7 dni), se windsurf tečaji in videoanalize izmenjujejo, tako da čisto vsak dan ekipa poskrbi za vas. En dan s podajanjem znanja, naslednji dan s snemalnimi sloti in videoanalizo. Morebitne nevetrovne dni si lahko popestrimo s SUPanjem, windwinganjem, foilanjem ali drugimi aktivnostmi, možni so tudi izleti / snorklanje v naravnem parku Ras Mohamed. Zabava? Kolikor si je sami naredimo. 

Dahab, Egipt

Dahab je popularna windsurferska destinacija ob Rdečem morju, ki ponuja različne pogoje za vse nivoje znanja – od varnega zaliva s popolnoma ravno vodo, primernega za izvajanje začetnih in vseh ostalih windsurf tečajev, do zmernih valov zunaj zaliva. Glede na letni čas windsurfamo v kopalkah (poleti in zgodaj jeseni) ter v neoprenskih oblekah (pozimi). V laguni je več windsurf centrov, v neposredni bližini za njimi pa se nahajajo hoteli različnih standardov. Prijeten sprehod ali kratko vožnjo z lokalnimi taksiji je oddaljeno samo mesto Dahab, v katerem najdemo pravi arabski vrvež malih trgovin, tržnic, barov in restavracij. Dahab je tudi odlična iztočnica za turistično doživljanje arabskega sveta - organizirani so lahko snorkljarski izleti, izleti v puščavo, večerja z beduini ... Dolgčasa zagotovo ni!

V Dahabu organiziramo ZAČETNENADALJEVALNENAPREDNE in FREESTYLE tečaje ter tečaje za OTROKE in YOUNG GUNSE.

Naslednji camp v Dahabu bo organiziran 18. - 25.10. 2024. Letimo s čarterjem TA Palma, iz Ljubljane, število mest je omejeno. Prijave so že odprte, svoje mesto si lahko rezervirate TUKAJ.
Če imate kakršnokoli vprašanje, smo z veseljem na voljo na info@windsurfer.si.

 

Windsurf center:

Windsurf center Vetratotia ima že več kot 15 letno tradicijo. Opremljen je z jadri in deskami RRD. Ponujajo tudi FOIL deske in Windwinge. Windsurf center je od vode oddaljen manj kot 10 metrov. Kot večina windsurf centrov v Egiptu tudi ta nudi prijeten chill out kotiček. Nudi tudi tuš s toplo vodo, WC ter brezplačen Wi-Fi ter brezhibno reševanje v primeru težav ali utrujenosti na vodi. Da o izjemni ustrežljivosti njihovega osebja sploh ne govorimo. V bližini je tudi lokal na plaži, bazen ter peščena plaža s kopališčem.

Nastanitev:

Hotel Ganet Sinai s 3 zvezdicami ponuja lastno zasebno plažo in  sodobne nastanitvene enote v območju lagune Dahaba. Nahaja se med urejenimi vrtovi in ponuja 4 restavracije in 2 bazena. Sobe nudijo pogled na vrt, bazen ali zaliv Aqaba.

Hrana:

V vašem paketu je organiziran polpenzion - zajtrki ter večerje bodo v Ganet Sinai hotelu, čez dan pa si lahko prigrizke in pijačo privoščite v katerem od barov na plaži.

Program in dodatne aktivnosti:

Zaradi boljšega vetra v jutranjih urah jutra v Dahabu namenjamo windsurfuf tečajem, večere pa namenjamo videoanalizi. V popoldanskih urah (pred večerjo) poskrbimo še za krajšo jogo in prijetno raztezanje. Ker so campi v Dahabu običajno 8-dnevni, se ob ustrezni vetrovni napovedi windsurf tečaji in snemalne ure izmenjujejo, tako da čisto vsak dan ekipa poskrbi za vas. En dan s podajanjem znanja, naslednji dan s snemalnimi sloti in videoanalizo. Morebitne nevetrovne dni si lahko popestrimo s SUPanjem, windwinganjem, foilanjem ali drugimi aktivnostmi, prijeten je tudi izlet v stari del Dahaba.

CENA ZA POPOLN WINDSURF PAKET VKLJUČUJE:

  • windsurf tečaj z videoanalizo
  • vaš osebni windsurf video
  • izposojo windsurf opreme
  • polet LJU - SSH, SSH - LJU (čarter let)
  • lokalni transfer do Dahaba
  • nastanitev v dvoposteljni sobi hotela Ganet Sinai s polpenzionom
  • T-shirt in goodie bag Quiksilver windsurf šole
  • ekipo navdušenih windsurferjev, ki bodo poskrbeli, da bo vaše windsurf doživetje nepozabno

POPUSTI:

  • 50 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami in Young gunse
  • 90 EUR popusta pri najemu opreme za začetnike
  • 41 EUR za bivanje v troposteljni sobi

OPCIJSKA DOPLAČILA:

  • 40 EUR zavarovanje windsurf opreme
  • 154 EUR za bivanje v enoposteljni sobi

Sidi Kaouki, Maroko

Sidi Kaouki je pristno maroški sanjski windsurf spot za ljubitelje valov – za navdušene windsurferje, kajtarje, surferje in SUParje. Valovi so veliki od 1 – 3 m in se lomijo na varno, dolgo peščeno plažo. Posebnost našega wave doživetja v Sidiju je delo v manjši skupini (do 20 oseb) in t.i. windsurf safari - če razmere v Sidi Kaoukiju niso optimalne, se skupaj s prikolico z naloženo windsurf opremo odpeljemo na raziskovanje ostalih bližnjih spotov (Essaouira, Taginza, Moulay). Imaš nostalgijo po počitnicah, windsurfanju, te muči wanderlust in te zanima, kako dobro smo se imeli nazadnje? Klik na video.

V Sidi Kaoukiju organiziramo samo WAVE tečaje.
POZOR: predpogoj je suvereno znanje vodnega štarta in glisiranje v zankah tudi na deskah manjše litraže. 
Termin: 16.5. - 26.5. 2024 // prijave so že odprte. Svoje mesto si lahko zagotovite s klikom TUKAJ.


POZOR: letalske karte si organizirate v lastni režiji. Letimo z RyanAirom (Benetke Treviso - Marrakesh, Marrakesh - Benetke Treviso). 
Časovnica leta:
16.05.2024 Venice Treviso - Marrakesh FR 1360 11:05
26.05.2024 Marrakesh - Venice Treviso  FR 1359 05:55

Če imate za nas kakršnokoli vprašanje glede windsurfanja v Maroku, smo z veseljem na voljo na info@windsurfer.si.

 

Windsurf center:

Windsurf center Sidi Kaouki je najbrž eden izmed najbolj impresivnih windsurf centrov na svetu. Opremljen je z jadri Hot Sails Maui in deskami Witchcraft in Starboard, na voljo so tudi SUP in surf deske. V kleti windsurf centra so garderoba in omarice, v vrhnjih nadstropjih pa restavracija in terase, s katerih je po odličnem windsurferskem dnevu čudovit razgled na ocean in sončne zahode. Windsurf center v Sidi Kaoukiju ima tudi mobilno enoto – če je veter močnejši ali so valovi boljši na katerem drugem spotu (Essaouira, Moulay, Taginza), na posebno prikolico naložimo deske in jadra ter se odpeljemo do popolnih pogojev. Wave izkušnjo v Sidiju dopolnjujemo še s t.i. LOOP campom.

Nastanitev:

V Sidi Kaoukiju smo nameščeni v prikupnih apartmajih za 2-4 osebe, opremljenih v pisanem maroškem slogu. Vsi apartmaji imajo kuhinjo ali kuhinjsko nišo ter kopalnico in so od windsurf centra oddaljeni nekaj minut hoda. Z letošnjo sezono je dokončanih še več novih apartmajev in v sklopu apartmajev je postavljen tudi bazen. 

Hrana:

Zajtrki so organizirani v restavraciji windsurf centra, na čudoviti terasi s pogledom na morje. Večerje niso vključene v ceno paketa. Po želji jih bomo organizirali skupaj, v kateri od pristnih maroških restavracij za obzidjem bližnje Essaouire, ali pa si jih bomo privoščili v pravem Maroškem slogu: maroške dobrote, tajin, na plaži, z nogami v pesku, ob svetlobi prasketajočega ognja.

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra v Sidi Kaoukiju začenjamo z jutranjim razgibavanjem, sledijo windsurf tečaji. Glede na razmere (veter, valovi) izbiramo pravo igračo – surf, SUP, SUP z windsurf jadrom, windsurf. Z najetimi avtomobili imamo nešteto možnosti za raziskovanje bližnjih windsurf spotov in ostalih naravnih lepot Maroka. Večere namenjamo videoanalizi. Zabava? V Sidi Kaoukiju je več čudovitih sončnih zahodov in sprostitve kot norih zabav, kar pa ob vrhunskih dneh in družbi valov Atlantika običajno prav prija ... ;)

CENA ZA POPOLN WINDSURF PAKET VKLJUČUJE:

  • WAVE windsurf & sup tečaj z videoanalizo
  • aktivnosti / program v primeru brezveterja
  • vaš osebni windsurf video
  • izposojo windsurf & SUP opreme
  • namestitev z zajtrkom v apartmajih za 4 osebe
  • Rent-a-car za 4 osebe
  • Triglav turistično zavarovanje
  • T-shirt & goody bag Quiksilver windsurf šole
  • Ekipo navdušenih windsurferjev ki bodo poskrbeli da bo vaše windsurf doživetje nepozabno

    POZOR: CENA NE VKLJUČUJE LETALSKE KARTE. To si organizirate v lastni režiji. Naš let je Ryan Air / Benetke Treviso - Marrakesh - Benetke Treviso.

POPUSTI:

  • 50 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami

 

OPCIJSKA DOPLAČILA:

  • 135 EUR po osebi, če sta v apartmaju le 2 osebi
  • 30 EUR po osebi če sta v apartmaju 3 osebe
  • 120 EUR zavarovanje windsurf opreme
  • 145 EUR shranjevanje lastne opreme

Vassiliki, Grčija

Vassiliki je zahvaljujoč lokalnemu vetrovnemu fenomenu postal ena od svetovnih windsurf atrakcij, hkrati pa je mestecu uspelo zadržati neokrnjen šarm s prijetnimi tavernami, barčki in lokali vzdolž slikovitega pristanišča. Vetrovni pogoji (šibkejši veter v jutranjih in močnejši v popoldanskih urah) ustvarjajo idilične pogoje za windsurf tečaje za vse nivoje znanja, še posebej pa je windsurf camp v Vassilikiju primeren za družine, saj organiziramo tudi specializirane windsurf tečaje za otroke in tudi varstvo za otroke v času tečajev. V Vassilikiju se nam lahko pridružite tudi v lastni režiji (z avtomobilom ali trajektom). Če potrebujete pomoč pri organizaciji slednjega, smo vam na voljo. Prav tako tu nudimo posebne pogoje za 4 ali več članske družine (4. tečaj gratis), v prvem terminu pa poseben popust "prijatelja za vedno". Če v prvem terminu s seboj pripeljete prijatelja, ki še nikoli ni bil z nami, enemu od vaju tečaj podarimo. 

Organizirani bodo ZAČETNINADALJEVALNINAPREDNI in FREESTYLE tečaji ter tečaji za OTROKE in YOUNG GUNSE.  

Naš letošnji camp v Vassilikiju bo organiziran v štirih zaporednih tednih od 18. junija do 16. julija 2024. Letimo s čarterjem TA Palma, iz Ljubljane. 
Prijave so odprte, število mest pa omejeno. Svoje mesto si lahko rezervirate TUKAJ. 
POZOR: Zaradi velikega števila povpraševanj in prijav se lahko zgodi, da v trenutku rezervacije izbrana nastanitev ni več na voljo. V tem primeru vas bomo po mailu obvestili o možnih alternativah.

Imate nastanitev v lastni režiji? Pridete s trajektom in ne potrebujete letalske karte? Imate nastanitev v lastni režiji ampak bi želeli letalsko karto? Uredimo vse. 
Če imate za nas še kakšno vprašanje glede campa v Vassilikiju, smo vam na voljo na info@windsurfer.si.

Windsurf center:

Club Vass je zelo verjetno eden najbolje organiziranih windsurf centrov na svetu. Je popolna kombinacija odličnega ambienta, vrhunske opreme (vklj. veliko izbiro opreme za otroke), profesionalne storitve in izjemno prijazne ekipe. Ponudbo dopolnjuje še izposoja SUPov - za popoln aktivni dan. V windsurf centru je tudi manjša restavracija, kjer bodo poskrbeli za vašo popoldansko lakoto, dneve pa zaključujemo s “happy hour” v beach baru. Club Vass je opremljen z deskami Fanatic, Starboard in RRD ter jadri Severne. V jadrih uporabljajo tudi RDM jambore slovenskega proizvajalca CAAS.

Nastanitev:

V paketu z letalom je namestitev z zajtrkom urejena v družinsko vodenem hotelu Odyssion. Hotel je od windsurf centra in plaže približno 100m (samo čez cesto od windsurf centra Club Vass). Hotel ima bazen in Wi-Fi ter otroško igrišče, vse sobe imajo klimatsko napravo. Ponujajo tudi možnost družinskih sob ter večjih sob za 3 osebe. V kolikor bi se nam pridružili v lastni režiji (z avtomobilom ali trajektom), Vassiliki nudi pestro izbiro večjih in manjših apartmajev in ostalih hotelov, ob morju je tudi kamp in po potrebi vam z veseljem pomagamo pri organizaciji tovrstne namestitve. Na povpraševanje je na voljo tudi nekaj namestitev v apartmajih ANDROMEDA ali v hotelu Club VASS. Za ponudbo nam pišite na info@windsurfer.si.

Hrana:

V paketu z letalom so vključene nočitve z zajtrkom. Večerne obroke si lahko privoščite ob raziskovanju lokalnih tavernic ki so nanizane ob morju. Te običajno nudijo morske in mesne jedi ter ponudbo grških specialitet.

 

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra v Vassilikiju začenjamo z videoanalizo. Opoldanski lahen veter namenjamo windsurf tečajem za otroke in začetnike, popoldanski veter pa vsem ostalim tečajem. Windsurf camp v Vassilikiju je še posebej primeren za družine, saj poleg specializiranih windsurf tečajev za otroke in mladostnike, organiziramo tudi varstvo za otroke, ko so starši v tečaju. Dva izkušena vzgojitelja skrbita za najmlajše z animacijo in ustvarjalnimi delavnicami. Morebitne nevetrovne dneve ali kristalno jasna jutra si zapolnimo s SUP izleti ali izleti na čudovite lokalne plaže. V Vassilikiju bodo srečni tudi ljubitelji nočnega življenja in zabav do sončnega vzhoda, saj je Club Vass poznan po svojih tematskih zabavah, veliko večernega dogajanja pa je tudi v lokalih v centru mesta.

 

CENA ZA POPOLN WINDSURF PAKET VKLJUČUJE:

  • windsurf tečaj z videoanalizo
  • vaš osebni windsurf video
  • izposojo windsurf opreme
  • zavarovanje windsurf opreme
  • polet LJU - PREVEZA - LJU (za pakete z letalom)
  • povratni lokalni transfer do Vassilikija (za pakete z letalom)
  • nastanitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi hotela Odyssion (za pakete z letalom, do zapolnitve)
  • T-shirt in goodie bag Quiksilver windsurf šole
  • organizacijo doživetja in ekipo navdušenih windsurferjev, ki bodo poskrbeli, da bodo vaše windsurf počitnice nepozabno doživetje

POPUSTI:

  • 50 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami in Young gunse
  • posebne cene izposoje opreme in tečajev za otroke (5 - 9 let)
  • poseben popust 2 za 1 tečaj v terminu 18. - 25.6. - velja za vse, ki na tečaj pripeljejo prijatelja, ki še nikoli ni bil z nami
(ob prijavi uporabite kodo PRIJATELJA ZA VEDNO
  • poseben popust za večje družine (4. tečaj GRATIS)

OPCIJSKA DOPLAČILA:

  • za bivanje v dvoposteljni superior, troposteljni ali družinski sobi, višina doplačila je odvisna od izbranega termina (za podrobno ponudbo nam pišite na info@windsurfer.si)
  • za bivanje v enoposteljni sobi, višina doplačila je odvisna od izbranega termina (za podrobno ponudbo nam pišite na info@windsurfer.si)

POZOR: Zaradi velikega števila povpraševanj in prijav se lahko zgodi, da v trenutku rezervacije izbrana nastanitev ni več na voljo. V tem primeru vas bomo po mailu obvestili o možnih alternativah.

Karpatos, Grčija

Karpatos je manjši grški otok, ki je zaživel zaradi svoje lepote, močnega vetra in raznolikih pogojev, ki zadovoljijo windsurferje na vsaki stopnji znanja. Vsak zaliv ponuja drugačne pogoje in drugačno moč vetra, kar omogoča organizacijo windsurf tečajev za vse nivoje znanja. Začetne ter nadaljevalne tečaje izvajamo v Chicken bayu - tik ob letališču. Zaliv je varen, globina vode pa večinoma ne presega višine prsi. Gun bay ali zunanja meja Devil's baya ima najbolj konstanten veter. Valovi niso veliki, vseeno pa omogočajo kak lep skok. Devil's bay  ima večinoma najmočnejši veter. Tik ob obali je popolnoma ravna voda, primerna za navdušence freestylea ali hitrosti. Bolj od obale se naredi majhen chop. Na Karpatosu organiziramo ZAČETNENADALJEVALNENAPREDNE in FREESTYLE tečaje.

Naš letošnji camp na Karpatosu bo organiziran od 7. do 14. septembra 2024. Letimo s čarterjem TA Palma, iz Ljubljane, število mest je omejeno

Prijave so že odprte, število mest pa omejeno. Svoje mesto si lahko rezervirate TUKAJ

Če imate za nas še kakšno vprašanje glede windsurfanja na Karpatosu, smo z veseljem na voljo na info@windsurfer.si.

Windsurf center:

Na Karpatosu naša šola gostuje v windsurf centru Club ION (nekdanji Club Mistral). Windsurf camp glede na predznanje tečajnikov poteka v dveh windsurf centrih. Prvi center je pozicioniran v Gun Bayu, kjer bodo nad windsurfanjem navdušeni predvsem izkušeni windsurferji. Za začetnike in manj izkušene windsurferje bodo tečaji potekali v zalivu s popolnoma ravno in plitko vodo ter nekoliko šibkejšim vetrom – Chicken bay oz. v Laguni, kjer je drugi windsurf center. Oba centra sta opremljena z deskami Fanatic  ter Duotone riggi.

Nastanitev:

Za vas smo izbrali namestitev v apartmajski hiši Barbarossa, nad zalivom Devil's bay. Apartmaji za 3 ali 4 osebe so preprosti in družinsko vodeni -  gospa Fedra poskrbi za domače vzdušje, nekaj apartmajev je opremljenih tudi v tipičnem tradicionalnem karpatoškem slogu. Znotraj apartmajske hiše je velik vrt s teraso, na kateri bomo zjutraj skupaj lahko zajtrkovali, ob večerih pa bo tu potekala videoanaliza. Na povpraševanje je možna tudi namestitev v apartmajih Kalimera ali v hotelu Irini beach. Hotel Irini beach ima tudi bazen, za otroke je na voljo otroški bazen in otroško igrišče. Hotel ima tudi fitness in mini golf. 

Hrana:

Apartmaji imajo kuhinjo ali kuhinjsko nišo, tako da lahko za zajtrk in večerne obroke poskrbite sami, ali pa se podate na sprehod med gurmanskimi užitki lokalnih pristnih tavernic. V bližini apartmajev je manjši mini market, večja trgovina je od Afiartisa oddaljena cca pol ure vožnje z avtomobilom ali skuterjem. V hotelu Irini beach je organiziran polpenzion (samopostrežni zajtrk in večerja) z vrhunsko ponudbo mediteranskih dobrot.

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra na Karpatosu začenjamo z jutranjim razgibavanjem, sledijo windsurf tečaji. Večere namenjamo videoanalizi. Morebitne in zelo redke nevetrovne dni si lahko popestrimo s SUP izleti ali skupaj odkrivamo lepote otoka. Zabava? Večerni sprehod po windsurf centrih zagotovo odkrije kakšno pestro dogajanje.

CENA ZA POPOLN WINDSURF PAKET VKLJUČUJE:

  • windsurf tečaj z videoanalizo
  • vaš osebni windsurf video
  • izposojo windsurf opreme
  • polet LJU - KARPATOS - LJU
  • lokalni transfer do nastanitve
  • nastanitev v troposteljnem apartmaju v lokalni apartmajski hiši
  • T-shirt in goodie bag Quiksilver windsurf šole
  • organizacijo doživetja in ekipo navdušenih windsurferjev, ki bodo poskrbeli, da bo vaš windsurf trip nepozabno doživetje
 
POPUSTI:
  • 50 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami in Young gunse
  • 30% pri izposoji opreme young gun pool za otroke do 14 let
 
OPCIJSKA DOPLAČILA:
  • 60 EUR za zavarovanje za windsurf opremo
  • 175 EUR za nastanitev v enoposteljni sobi
  • od 63 - 123 EUR doplačilo za bivanje v apartmaju za dve osebi (odvisno od apartmaja)

"WINDSURF ALERT", SI, HR, IT

Ker nam sem ter tja Covid-19 logistični zapleti onemogočijo kakšno nepozabno windsurf doživetje smo se odločili, da bomo z vami ob dobrih napovedih windsurfali tudi na domačih spotih. Z vami želimo deliti nove dimenzije tega krasnega športa - nestrpno pričakovanje dobre vremenske napovedi, novo izkušnjo razumevanja vetra, uverturo v popolnoma samostojno windsurfanje na domačih spotih ... Na bližnjih spotih, razdeljenih v dve coni bomo organizirali dnevne windsurf tečaje, ki smo jih poimenovali "WINDSURF ALERT"

Ekipa QSWS bo za vas budno spremljala vetrovno napoved in ko se pojavi dobra priložnost za nepozabno windsurf doživetje, vas pravočasno obvestimo o tem KDAJ in KJE. Enodnevni windsurf tečaji bodo organizirani glede na vetrovno napoved na preizkušenih slovenskih, hrvaških ter italijanskih windsurf spotih. Obveščanje bo potekalo po SMS-ih glede na predhodno prijavo na tako imenovano “windsurf alert” sporočilo, 2 dni v naprej. Opremili vas bomo z vsemi potrebnimi informacijami za popoln dan na vodi, vam pomagali z navodili za pot (ali vas povezali s so-windsurferji), svetovali pri izbiri in trimanju vaše opreme, se posvetili vašim windsurf lekcijam na vodi, in vam za konec izkušnjo zapakirali s kratko online videoanalizo.
 

NA STORITEV SE Z EMAILOM IN TELEFONSKO ŠTEVILKO PRIJAVITE TUKAJ, po prijavi boste na email in SMS prejemali obvestila o načrtovanih eventih.
Za vsa dodatna vprašanja nam pišite na info@windsurfer.si.

 

Program in dodatne aktivnosti:

Enodnevni windsurf camp "WINDSURFER ALERT" je namenjen vsem, ki imate svojo windsurf opremo in se želite z windsurfanjem ukvarjati tudi izven naših campov ter se želite izpopolniti v svojem windsurf znanju - glede na vetrovno napoved in izbrani spot ter vaše predznanje se bomo lotevali učenja različnih elementov: 
- uporaba trapeza in zank za noge
- vodni štart
- glisiranje (v zankah)
- hitri obrat proti vetru - tack
- (odglisirani) obrat z vetrom - jibe
- duck jibe, laydown jibe, 360 in ostale variacije jibeov
- chop hop (skok)
- loop
- različni freestyle triki po izbiri

Viana do Castelo, Portugalska

Plaža Cabedelo v kraju Viana do Castelo na Portugalskem ima svetovni sloves kot ena najboljših windsurfing lokacij na svetu. Mesto se nahaja ob obali Atlantskega oceana in je znano po stalnih vetrovih, ki pihajo skozi celo leto. Glavna sezona traja od konca aprila do konca septembra, ko piha tipičen, zanesljiv in konstanten veter  "Nortada", ki ima termodinamični učinek. Zaradi svojih značilosti je omenjena plaža Cabedelo odlično izhodišče za vse nivoje windsurf znanja, čeprav lahko močnejši vetrovi in zmerni valovi najbolj navdušijo tudi bolj izkušene windsurferje. Za začetnike je primernejše windsurfanje na bližnji reki Lima, ki je odlična točka za začetnike ali tiste, ki želijo vaditi svoje spretnosti v bolj zaščitenem okolju. V primeru slabšega vetra spot nudi nešteto drugih možnosti, ki vas bodo v vsakem primeru zadržali na vodi: od surfanja na valovih, SUPanja, izkušnje v njihovem wake parku, izkušnje wing foilanja, pa tudi koledarskih izletov - vsekakor bomo poskrbeli, da bodo te prvomajske počitnice pravo "waterman" doživetje

Na Portugalskem bomo organizirali tečaje za vse nivoje znanja, poleg tega pa skladno s pogoji tudi SUP, surf in sorodne izkušnje. ❤️
Termin: 26.4. - 3.5. 2024, prijave so že odprte, svoje mesto si lahko zagotovite s klikom TUKAJ

POZOR: letalske karte si organizirate v lastni režiji. Trenutno najcenejše so na RyanAiru (Benetke Treviso - Porto - Benetke Treviso). 
26.4.2024 Venice Treviso - Porto FR 2161 11:10
03.05.2024 Porto - Venice Treviso  FR 2160 07:05

Če imate za nas kakršnokoli vprašanje glede prvomajskega windsurfanja na Portugalskem ali vam lahko kako pomagamo pri odločitvi, smo z veseljem na voljo na info@windsurfer.si.

 

Windsurf center:

Športni center FeelViana je največji in najpopolnejši center za vodne športe na Portugalskem. Nahaja se neposredno na plaži Cabedelo v Viana do Castelo. Na voljo so deske JP Australia in in jadra NeilPryde, ki so jih skoraj popolnoma zamenjajo vsako sezono. Na izbiro je široka paleta jader NeilPryde Atlas HD, Combat HD, Speedster, Ryde, Dragonfly & Racing Evo in desk JP Ultimate Pro, Ultimate Wave, Freestyle Wave, Magic Ride Pro, Super Ride Pro, Slalom, Freefoil, Hydrofoil itd.), ki so vse na voljo v skoraj vseh velikostih. 

Nastanitev:

Na našem campu na Portugalskem bomo poskrbeli tako za tiste, ki si želite malce več razvajanja, kot tudi za vse tiste, ki iščete pravi surferski momentum. Za prve bomo poskrbeli z različnimi opcijami nastanitve v hotelu FeelViana Sport Hotel. FeelViana je trajnostni štirizvezdični hotel, izdelan v celoti iz lesa in popolnoma vpet v okoliško pokrajino, potopljen v borov gozd na plaži Cabedelo.  Hotel ima 55 sob, ki so opremljene s preprostim in funkcionalnim dekorjem, namenjenim temu, da se boste počutili kot doma in resnično uživali v svojem bivanju. Vse razpoložljive tipe sob odlikuje lep balkon, ki vam omogoča sprostitev v harmoniji z naravo. Z notranjim in zunanjim bazenom, velikimi steklenimi okni ter izjemno lokacijo ob morju (200 metrov) je ta športni hotel popolno zatočišče, bodisi za družinske počitnice, ali pravo dozo udobja po dnevu na vodi in vetru.

Druga možnost nastanitve sta apartmajski surf hiša Itaca in Itaca II, ki se nahajata v neposredni bližini hotela in windsurf centra FeelViana, gozdov in morja, na plaži Cabedelo. V obeh hišah je na voljo skupno 10 apartmajev za 3 - 5 oseb, vsak apartma je popolnoma opremljen (kuhinja, dnevni prostor, kopalnica) in le nekaj korakov stran od odličnih pogojev za windsurfanje ali surfanje.

Hrana:

V neposredni bližini vseh nastanitev so male pekarne, znane po portugalskih dobrotah, apartmaji Itaca pa imajo popolnoma opremljeno kuhinjo. V neposredni bližini je trgovina z osnovnimi živili, tako da lahko za obroke poskrbite sami. Za morebitne večje nakupe se lahko odpravite do bližnjega večjega mesta (Viana do Castelo), kamor preko reke redno vozi manjši trajekt.

Program in dodatne aktivnosti:

Kot na vsakem campu Quiksilver windsurf šole, bodo dnevi sestavljeni iz windsurf tečajev, jutranjih razgibavanj ali popoldanskih raztezanj in videoanaliz. Kar doživetje na Portugalskem razlikuje od ostalih campov, je prava "waterman/waterwoman" izkušnja - vkolikor nam veter morda ne bi bil naklonjen, imamo na razpolago vse vodne igrače - od surfov (za lovljenje prvih valov), SUPa (nepozaben izlet po reki), wing-foila .., če pa komu čisto zares ne bi bilo do vode, pa lahko organiziramo bike izlet do okoliških zanimivosti. 

 

CENA ZA POPOLN WINDSURF PAKET VKLJUČUJE:


  • Windsurf tečaj & "waterman" doživetje z videoanalizo
  • aktivnosti / program v primeru brezveterja

  • vaš osebni windsurf video

  • izposojo windsurf & SUP & surf opreme

  • nastanitev, v apartmajski hiši Itaca za 3 osebe (POZOR: zaradi različnih opcij nastanitev, lahko končna cena odstopa od zgornje - prosimo, pazljivo preberite doplačila)

  • povratni lokalni transfer z/na letališče v Portu

  • T-shirt & goody bag Quiksilver windsurf šole

  • ekipo navdušenih windsurferjev, ki bodo poskrbeli, da bo vaše windsurf doživetje nepozabno



POZOR: CENA NE VKLJUČUJE LETALSKE KARTE ter prevoza na/z odhodnega letališča. To si organizirate v lastni režiji - trenutno najcenejše opcije so z Ryan Airom / Benetke - Porto - Benetke.



POPUSTI:


  • 50 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami ali za young gunse (do 15 let)
  • za nastanitev 4 ali 5 oseb 
  • za 4- ali več članske družine

OPCIJSKA DOPLAČILA:


  • 39 EUR zavarovanje windsurf opreme
  • 93 EUR za nastanitev v apartmaju za 2 osebi

Rodos, Grčija

Prasonisi Beach je peščeni polotok, povezan z otokom Rodos. Zaradi vrhunskih vetrovnih razmer in čudovite narave privablja windsurferje in kajterje iz celega sveta. Južni del plaže ima ravno vodo in je odličen za izvajanje začetnih, nadaljevalnih, naprednih in freestyle tečajev. Severni del plaže, odmaknjen le 500 metrov, ob močnejšem vetru postreže s srednje velikimi valovi ki se lepo lomijo na varno peščeno plažo. Poleti na Rodosu piha nam že dobro poznan veter egejskega morja - Meltemi. Avgusta pa zaradi temperatur potrebujete le kopalke, lycro ali krajši shorty za zmrzljive. Zaradi ugodnih pogojev za napredovanje je Rodos idealna izbira za tiste, ki na našem koledarju pogrešate poletni El Tur in si želite skupaj z nami raziskati in windsurfati po novih spotih ki jih letos odkriva QSWS.

Naš letošnji camp na Rodosu bo organiziran od 17. do 24. avgusta 2024. Letimo s čarterjem TA Palma, iz Ljubljane, na lokaciji si morate urediti le še rent-a-car, ki vam bo služil za prevoz z letališča, ter dnevne prevoze na spot ali raziskovanje okoliških krajev. ❤️ 
Prijave so že odprte, število mest pa omejeno. Svoje mesto si lahko rezervirate TUKAJ

Organizirani bodo ZAČETNINADALJEVALNINAPREDNI in FREESTYLE tečaji ter tečaji za OTROKE in YOUNG GUNSE.  

Imate nastanitev v lastni režiji? Pridete s trajektom in ne potrebujete letalske karte? Imate nastanitev v lastni režiji ampak bi želeli letalsko karto? Uredimo vse. 
Če imate za nas še kakšno vprašanje glede campa na Rodosu, smo vam na voljo na info@windsurfer.si.

 

Windsurf center:

Prasonisi Pro Center CK je windsurf center z dolgoletno tradicjio in je eden večjih centrov v Evropi. Svojo ponudbo opreme letno osvežujejo z najnovejšo opremo: NeilPryde jadri ter JP deskami. V široki ponudbi opreme lahko vsak najde nekaj zase: wave, freestyle, freeride, freerace, pa tudi foil, young guns in začetniška oprema - tako jadra kot deske.

Nastanitev:

Za nastanitev z zajtrkom smo na Rodosu poskrbeli v bližnjem očarljivem mestecu Katavia, v aparthotelu Prasonisi Club. Udobno bivanje zagotovljeno, pravijo - vsaka enota ima balkon in popolnoma opremljeno kuhinjo ter zasebno kopalnico. Izbirate lahko med dvo/troposteljnimi in štiriposteljnimi sobami, ki jih dnevno čistijo, naši gostitelji pa bodo poskrbeli tudi za odličen zajtrk. Skupna terasa je kot nalašč za večerne videoanalize in prijetna druženja. 

Hrana:

Na Prasonisiju sta dve večji restavraciji z grškimi specialitetami ter ribjo hrano. Prav tako se tam nahajajo kiosk s hitro prehrano ter dve trgovini, ki nudijo hitre snacke, sendviče, pice, solate in podobno. V Kattavii sta tudi dve manjši trgovini ter tri taverne. Najbolj poznana je Eftihia z odlično oceno na Tripadviserju.

 

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra na Rodosu bomo začenjali z jutranjim razgibavanjem, sledijo windsurf tečaji. Večere namenjamo videoanalizi. Morebitne in zelo redke nevetrovne dni si lahko popestrimo s SUP izleti ali skupaj odkrivamo lepote otoka. Zabava? Večerni sprehod po tavernah odkrije kakšno pestro dogajanje. Kadar Prasonisi deluje kot mora, vetra ne manjka. Omogoča windsurfanje od jutra do večera.

CENA ZA POPOLN WINDSURF PAKET VKLJUČUJE:
  • windsurf tečaj z videoanalizo
  • vaš osebni windsurf video
  • izposojo windsurf opreme
  • polet LJU - RODOS - LJU
  • nastanitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi 
  • T-shirt in goodie bag Quiksilver windsurf šole
  • organizacijo doživetja in ekipo navdušenih windsurferjev, ki bodo poskrbeli, da bo vaš windsurf trip nepozabno doživetje
 
POPUSTI:
  • 50 EUR za vse, ki ste že kdaj bili z nami in Young gunse
  • 106 EUR pri izposoji opreme young gun pool za otroke do 12 let
  • 205 EUR za 3. ali 4. osebo v sobi
 
OPCIJSKA DOPLAČILA:
  • 45,5 EUR za zavarovanje za windsurf opremo
  • 369 EUR za nastanitev v enoposteljni sobi
 

Porto Pollo, Sardinija, Italija

Italijanski windsurferski biser Porto Pollo se nahaja na severu Sardinije, med mesti Palau in Santa Teresa Gallura. Zaradi peščenih plaž, turkiznega morja in pogleda na veličastne okrogle skale sodi med ene izmed najlepših windsurf spotov na svetu. Zadnja leta smo tu preživljali prvomajske počitnice in organizirali windsurf tečaje za vse nivoje znanja. Te zanima, kako dobro smo se imeli na prejšnjih campih v Porto Pollu? Klik na Fotogalerijo V letošnjem letu Sardinije zelo verjetno ne bo na koledarju destinacij - se pa tja zagotovo še vrnemo - v eni od prihajajočih sezon. 

Če imate za nas kakršnokoli vprašanje glede windsurfanja na Sardiniji, smo z veseljem na voljo na info@windsurfer.si.
 

Windsurf center:

Windsurf center Procenter Michiel Bouwmeester je opremljen z novim RRD deskami in Neil Pryde jadri. Ponujajo opremo za vse nivoje znanja, na voljo je tudi specializirana otroška oprema (jadra od 0,8 m2 dalje). V ceno izposoje windsurf opreme je vključena tudi izposoja neoprenske obleke in trapeza (imajo tudi neoprenske obleke za otroke), ter izposoja SUP desk, kajakov in ležalnikov na plaži. Veter v Porto Pollu piha preko ozke ceste, ki je povezava s polotokom Isola del Gabiani. Polotok pred windsurf centrom tako ustvarja ravno vodo, idealno za učenje prvih korakov na deski ali naprednih in freestyle obratov.

Nastanitev:

Nastanjeni bomo v čudovitem apartmajskem nasellju Windsurf village, ki je od windsurf centra oddaljeno le 200 metrov in omogoča nastanitev v apartmajih različnih velikosti (od 2 do 4 oseb). Apartmaji so od windsurf centra oddaljeni le nekaj minut hoje, v ceno paketa pa so že vključeni stroški (elektrika, voda, čiščenje). Nekateri apartmaji imajo balkone, tisti v pritličju pa tudi svoj manjši urejen vrtiček. 

 

Hrana:

Vsi apartmaji imajo polno opremljene kuhinje ali kuhinjske niše, tako da se boste z gurmanskimi trenutki lahko razvajali sami. Za tiste, ki niste ljubitelji kuhanja, je na plaži dobra restavracija, sicer pa Sardinija slovi po odlični gurmanski ponudbi in verjamemo, da bo odkrivanje okolišlih vasic in njihovih restavracij še popestrilo popoln prvomajski windsurf dopust. 

 

Praia do Maceiò, Brazilija

Praia do Maceio je majhna brazilska ribiška vasica, ki s konstantnim veterom, toplo vodo in kombinacijo ravne vode z varnimi valovi v zadnjih letih privablja vedno več windsurferjev iz vsega sveta. Gre za relativno novo odkritje sanjskega windsurf spota, ki bo navdušil vse, za katere je Icaraizinho premalo valovit, Jericoacoara pa preveč živahna in s preveliko gnečo na vodi. V Maceio je ekipa Quiksilver windsurf šole odpotovala pred nekaj leti, najprej radovedno, za dva dni. Drugič smo tam ostali pet dni in se dokončno odločili, da bomo destinaciji, ki je ta trenutek še neokrnjena, namenili zaključek sezone 2018 ter 2019. Naša izkušnja je bila nepozabna in ekipa Quiksilver windsurf šole se veseli naslednjega nepozabnega windsurf doživetja tu. Več podrobnosti sledi v kratkem, za morebitna vprašanja in povpraševanja smo na voljo na info@windsurfer.si.

Windsurf center:

Za popolno windsurf doživetje smo izbrali brazilsko podružnico sicer italijanskega windsurf centra Sa barra. Manjši, butični, družinsko vodeni windsurf center je lociran na sredini dolge peščene plaže, obdan je z nekaj malimi restavracijami in bari, ki nudijo popolno okolje za oddih med windsurfanjem. Na voljo so deske in jadra RRD.

Nastanitev:

Praia do Maceio nudi popoln pobeg od hrupnega vsakdana in vabi v objem neokrnjene narave, tišine, življenjskega ritma, ki narekuje zgolj kombinacijo windsurfanja, dobre hrane in počitka. Namestitev smo uredili v čudoviti pousadi Vila Mares, postavljeni tik ob plaži, z razgledom na ocean, z malim vrtičkom z bujnim rastjem, prikupnimi sobami in dobrim zajtrkom. Ob zapolnitvi kapacitet v Vili Mares, bomo namestitev uredili v sosednjih pousadah. 

Hrana:

Maceio je mala vasica, ki se šele razvija. Temu primerna je tudi ponudba restavracij - na voljo jih je le nekaj, vsaka pa nudi dobro ponudbo sveže morske hrane in lokalne brazilske specialitete. V vasici sta tudi dve manjši trgovini, dvakrat tedensko pa jo obišče tudi lokalni ponudnik svežega sadja in zelenjave, kar vam omogoča, da si zagotovite sočne sadne malice. 

 

Program in dodatne aktivnosti:

Jutra v Braziliji začenjamo z razgibavanjem na popolni travici ob bazenu naše pousade, z razgledom na ocean in bujno rastje. Dneve nadaljujemo z windsurfanjem, windsurfanjem in windsurfanjem do sončnega zahoda. Ležerno zaključimo z videoanalizo pod zvezdnatim nebom, po želji pa lahko v program vključimo tudi dodatne aktivnosti, kot so obisk bližnjega mesteca Camocim ali kakšne druge bližnje zanimivosti. 

 

Tečaji

Govoriš Windsurf?
Do you speak Windsurf?
Sprechen Sie Windsurf?
Parlez vous Windsurf?
Parli windsurf?
Вы говорите виндсерфинг?
Snakker du windsurf?
¿Hablas Windsurf?
Mluvíte windsurfing?
Začetni tečaj

Začetni tečaj

Začetni windsurf tečaji so namenjeni vsem, ki se z windsurfanjem srečate prvič in tistim, ki ste kot samouki morda surfali precej let nazaj, pa bi radi svoje znanje obudili in pravilno nadgradili. Za windsurfanje ni starostnih omejitev, prav tako niso za šport potrebna nikakršna predznanja, dobrodošlo je le suvereno znanje plavanja.

Program začetnega tečaja:

  • spoznavanje in sestavljanje windsurf opreme
  • spoznavanje osnov vetra in varnosti ter pravila na vodi
  • štart in pravilna drža na windsurfu
  • vožnja z in proti vetru
  • obrata z in proti vetru (jibe in tack)
  • vračanje na isto točko
  • štart z obale (beach start)
  • v primeru popolnih pogojev zadnji dan preizkusite tudi trapez

Tečaj traja 2h/dan, 4 dni/teden. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Nadaljevalni tečaj

Nadaljevalni tečaj

Nadaljevalni tečaj je zasnovan kot nadgradnja v začetnem tečaju pridobljenega znanja ali nadgradnja znanja, ki ste ga pridobili kot samouki, kjer je potrebno tudi odpravljanje predhodno priučenih napak. V primeru lahnega vetra osvojite nekatere lightwind freestyle trike.

Program nadaljevalnega tečaja:

  • spoznavanje in sestavljanje windsurf opreme
  • spoznavanje osnov vetra in varnosti ter pravila na vodi
  • uporaba trapeza
  • štart z obale (beach start)
  • vodni štart (water start)
  • uporaba zank za noge
  • prehod deske v glisiranje
  • obrat proti vetru v treh korakih (tack)
  • obrat z vetrom (jibe)

Tečaj traja 2h/dan, 4 dni/teden. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Napredni tečaj

Napredni tečaj

Glavni cilj naprednega tečaja je odglisirani obrat z vetrom (power jibe), ostali del programa prilagajamo vašemu predznanju in željam.

Program naprednega tečaja:

  • podrobno predavanje o sestavljanju windsurf opreme
  • praktični napotki za windsurfanje z lastno opremo (izbira, pakiranje, potovanje, popravila opreme ...)
  • izpopolnjevanje položaja pri glisiranju
  • odglisirani obrat z vetrom (jibe)
  • ostale variacije obrata z vetrom (duck jibe, laydown jibe, slam jibe, carve 360)
  • osnova skoka na ravni vodi (chop-hop)
  • osnove windsurfanja v zmernih valovih
  • ostali elementi (tudi lightwind triki, kot so helikopter, upwind 360) po vaših željah.

Predpogoj za napredno skupino je suvereno glisiranje v zankah in brezhibno izvajanje vodnega štarta. Tečaj traja 2h/dan, 4 dni/teden. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Freestyle

Freestyle

Program freestyle skupine sestavljajo triki po izbiri.

Program freestyle tečaja:

  • podrobno predavanje o sestavljanju windsurf opreme
  • praktični napotki za windsurfanje z lastno opremo (izbira, pakiranje, potovanje, popravila opreme ...)
  • osnovni freestyle triki  (body drag, air jibe, spock, flaka, grubby, loop in ostali starejši freestyle manevri)
  • variacije osnovnih trikov (360 in 540 izpeljanke)
  • zahtevnejši, t.i. »new school« triki (npr. triki v switch stance ali back wind poziciji).
  • triki na valu (odvisno od lokacije)
  • lightwind freestyle triki (v primeru šibkega vetra).

Predpogoj za freestyle skupino je suvereno glisiranje v zankah in brezhibno izvajanje vodnega štarta, zaželjeno je tudi znanje osnove skoka na ravni vodi. Tečaj traja 2h/dan, 4 dni/teden. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Wave

Wave

Wave windsurf tečaj je namenjen izkušenim windsurferjem, ki bi svojemu znanju radi dodali še kanček adrenalina.

Program WAVE tečaja:

  • podrobno predavanje o sestavljanju windsurf opreme
  • praktični napotki za windsurfanje z lastno opremo (izbira, pakiranje, potovanje, popravila opreme ...)
  • splošno spoznavanje s pogoji (obalni val, perioda, pravila in osnove windsurfanja v valovih – kako čez obalni val in večje valove, prednost na valu)
  • osnove jahanja valov in skokov na valovih
  • osnove freestyle trikov na valovih (po želji: loop, backloop, shove-it, table top).
  • učenje jahanja valov pogosto dopolnjujemo s kombinacijo SUP deske in jadra (odlična kombinacija za učenje pravilne tehnike rokovanja z jadrom).
  • t.i. wave windsurf safari –z mobilnim windsurf centrom obiščemo različne windsurf spote, kjer so glede na napoved zagotovljeni optimalni valovi in vetrovni pogoji (odvisno od lokacije).

Predpogoj za wave skupino je suvereno glisiranje v zankah in brezhibno izvajanje vodnega štarta. Tečaj traja 2h/dan, 4 dni/teden. Obsega teorijo s pomočjo videa in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

Za otroke

Za otroke

V windsurf tečaje za otroke sprejemamo otroke od petega leta dalje, pri čemer je pogoj, da zna otrok plavati in se ne boji vode. S primerno tehniko učenja in optimalno opremo lahko otroci razmeroma hitro osvojijo osnove windsurfanja.

Program tečaja za otroke:

  • osnove windsurfanja in spoznavanje opreme podani skozi igro in animacijo
  • učenje na posebej prilagojeni windsurf opremi (izjemno lahka jadra najmanjših kvadratur, manjše, a plovne in okretne deske)
  • socialni faktor (skupina otrok)
  • učenje s posnemanjem
  • igrice in mala tekmovanja za utrjevanje znanja

Tečaj odvisno od starosti skupine poteka od 1 – 1.5  ure/dan, 4 dni/teden. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi. Videoanalizo nadomestimo z razigranimi posnetki in uspehi iz prejšnjega dne.

Young guns

Young guns

Young guns tečaji so namenjeni najstnikom in otrokom, ki že imajo osnovno znanje windsurfanja in bi ga radi nadgradili. Starostna skupina med 10 in in do vključno 15 let starosti je običajno tista, ki napreduje najhitreje in z manj teoretične razlage.

Program tečaja young guns:

  • spoznavanje windsurf opreme
  • spoznavanje osnov poznavanja vetra in varnosti ter pravila na vodi
  • učenje z manj teoretične razlage (motiviranje)
  • uporaba trapeza
  • vodni štart
  • uporaba zank za noge
  • glisiranje
  • obrati (tack in jibe)
  • odglisirani obrati
  • osnovni freestyle triki (skok na ravni vodi)
  • lightwind triki (heli-tack, stall-tack, sail 360 in bodysail 360)
  • ostali triki po izbiri, glede na predpripravljenost tečajnikov

Tečaj traja 2h/dan, 4 dni/teden. Obsega teorijo s pomočjo simulatorjev in praktični del na vodi, sledi videoanaliza.

SUP & več

Ko ne windsurfaš, supaš. Ko ne supaš, snorkljaš. Ko ne snorkljaš, gledaš sončni zahod. Ko sonce zaide, se zabavaš. Ko se zabavaš, windsurfaš.

Več kotSUP

SUP izleti, SUP joga in SUP dogodki

Ko ekipa Quiksilver windsurf šole ni na windsurf campih na različnih vetrovnih spotih po zemeljski obli, SUPamo.
 

SUP – stand up paddling je v tujini ena izmed najhitreje rastočih oblik rekreacije na vodi in po priljubljenosti najhitreje rastoči vodni šport. Pri rekreativnem SUPanju gre za kombinacijo aktivnosti in odkrivanja skritih kotičkov naravnih lepot. Pod mostovi in po skritih rokavih domačih rek, po jezerih in do otočka, po najbližji mlakuži ali na morju - Slovenija skriva čudovite kotičke narave, ki jih s SUPa lahko doživite v čisto novi dimenziji.

Če imate samo nekaj uric časa ali če bi si na vodi želeli preživeti celo popoldne - veseli bomo, če jih boste preživeli z nami. Organiziramo vodene SUP izlete, ki vključujejo izposojo SUPov, osnove SUPanja in odlično družbo. : ) 

Za več informacij o naših SUP izletih:
www.standuppaddler.si in FACEBOOK

Ko večne piha

Zabava, avanture in sončni zahodi

V Quiksilver windsurf šoli ne gre le za podajanje windsurf znanja, za teorijo, prakso in veter.

V jutranjih urah poskrbimo za prijetno skupinsko rekreacijo, v popoldanskih urah za vrhunsko jogo, v primeru brezvetrja organiziramo različne dejavnosti, kot so windsurf tekmovanja v lahnem vetru, SUPanje, izleti s čudovitimi sončnimi zahodi na okoliške gore, snorklarska doživetja ...

Večino campov zaključimo z zabavami in ob kopici nepozabnih spominov poskrbimo, da se naše druženje ne konča, ko se z windsurf campa vrnemo domov.

Več kot šola

Dogodki in nasveti

Tudi po vrnitvi domov z zabavami in različnimi dogodki poskrbimo, da lahko ostanete v stiku s tistimi, s katerimi ste preživeli nepozaben teden, da spoznate nove windsurferje in nadaljujete s športom.

Enkrat na leto organiziramo brezplačna predavanja »Damo vse kar znamo«, kjer vam ponudimo vso teorijo naših windsurf tečajev, preko maila ali drugih kanalov vam po potrebi z veseljem svetujemo pri nakupu windsurf opreme in organizaciji windsurf počitnic in vam ostanemo na voljo za vsa morebitna vprašanja.

Kdo smo?

Moje ime je windsurfer in sem entuzijast.

Quiksilver windsurf šolo sta leta 2006 ustanovila znana slovenska windsurferja Nina Tanhofer in Žiga Hrček, skozi leta so se jima pridružili prijatelji, najboljši slovenski windsurferji in do danes ekipa nenehno raste. Skrbno izbrana skupina windsurf entuziastov na campih zagotavlja prijetno vzdušje, dopolnjeno z visoko mero strokovnosti in težnjo k napredku. Vsak zase dodajajo edinstvenost windsurf doživetju in delijo svoje windsurferske izkušnje in znanje vsem, ki postanejo del naše zgodbe.

Z oblikovanjem homogenih skupin (do 7 oseb s podobnim predznanjem) in delom v paru (inštruktor/snemalec) poskrbimo, da je podajanje znanja popolno – preko teoretičnega dela na obali in praktičnega dela na vodi, dopolnjenega s strokovno videoanalizo, s pomočjo katere učimo že od samega začetka. Pri svojem delu uporabljamo sodobne tehnike in pripomočke ter redno sledimo trendom v športu. Inštruktorji Quiksilver windsurf šole imajo licenco za inštruktorja jadranja na deski, Nina in Žiga sta tudi nekdanja državna windsurf prvaka v prostem slogu (freestyle) in del mednarodnega teama HotSailsMaui.

Želiš izvedeti še več?

Želiš postati del naše ekipe?

Partnerji
Flikka boardsHotSailsMauiQuiksilverRoxyPro LimitDJISonyShredCAASTriglavPalmaFrontlab

Kontakt

Priložnost, da začneš pisati svojo najbolj doživeto zgodbo.
Ali pa le kaj vprašaš.